Ott a helyünk!

2023.05.28. 16:20

Családi napra hívják a négylábúak barátait Pécsen

A pécsi Morpheus Állatmenhely és az RG-STÚDIÓ együttműködésében családi napra invitálják az állatbarátokat Pécsen. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az elhagyott és elárvult állatokra, akik kiemelt gondoskodást és szeretetet igényelnek. A kóbor kutyák és elveszett macskák száma sajnos nagyon magas, ezért az állatmenhelyek munkája elengedhetetlen.

M. R.

Az Egy nap a négylábú barátokért elnevezésű programot a Morpheus Alapítvány szervezi, az RG-STÚDIÓ támogatásával. Az eseményre 2023. június 3-án kerül sor a Morpheus Állatmenhelyen (Szigeti tanya, Pécs) 10 órától. A program középpontjában a felelős állattartás és az állatmenhelyi állatok örökbefogadása áll. Az állatmenhelyek nehéz körülmények között dolgoznak, és erőforrásaik korlátozottak, ezért a program egyben adománygyűjtő akció is a Morpheus Állatmenhely támogatására.

Németh László, a Morpheus Állatmenhely vezetője elmondta, sokan szeretnének örökbefogadni kutyát, macskát vagy más háziállatot, s noha egyre többen választják az örökbefogadást, még mindig sok mentett állat vár szerető gazdára. Az örökbefogadás azonban felelősségteljes hozzáállást igényel, mivel a mentett állatok külön gondoskodást és figyelmet igényelnek.

A családi nap során részletesen szó esik majd a felelős gondoskodásról és arról, milyen feltételeket kell biztosítani és milyen szempontokat kell figyelembe venni egy kutya vagy macska örökbefogadásakor. További programok is színesítik az eseményt, például lesz kutyakiképző bemutató, kutyakozmetikai és kutyatáplálási tanácsadás. A legkisebbek számára gyereksarokban színezők és csillámtetoválás lesz elérhető. A családi nap fő célja a menhelyi kutyákra irányítani a figyelmet, ezért a program zárásaként közös kutyasétáltatásra kerül sor.

Aznap a Morpheus Alapítvány pénzadományokat fogad, akár helyszínen, akár banki utalással (Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány, számlaszám: 50800111-15613048). A PMFC felnőtt csapata is támogatja az kezdeményezést, akik utolsó bajnoki mérkőzésükön május 21-én a Morpheus mentett négylábúival együtt vonultak pályára, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra és az állatok örökbefogadására.

A részletes program megtalálható a Morpheus Alapítvány Facebook oldalán: https://www.facebook.com/PecsiMorpheusAllatmentoAlapitvany

M. R.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!