Elindult Pécs Közösségi Térképe

2023.05.24. 14:57

Jobb hellyé szeretné tenni a várost a fideszes városatya

Elindult Pécs közösségi térképe, amelyen bárki bejelentést tehet közterületeken tapasztalt problémákról, hiányosságokról, legyen az kátyú, graffiti vagy egy törött pad – jelentette be a Fidesz pécsi városházi frakciójának vezetője, Csizmadia Péter szerdai sajtótájékoztatóján.

b.m.

A térkép használata egyszerű, hiszen a pécsi polgároknak mindössze egy fényképet kell készíteniük az általuk tapasztalt problémáról, annak pontos helyét megadni és ezt elküldeni a pecskt.hu oldalon keresztül, amelyet aztán továbbítanak az önkormányzat részére. A pecskt.hu oldalra ellenőrzés és szűrés után felkerülnek a fotóval ellátott bejelentések. 

– Segítséget szeretnénk nyújtani ahhoz, hogy a pécsiek a hétköznapjaik során tapasztalt problémáikat könnyebben, egyszerűen tudják jelezni az önkormányzat felé, és az önkormányzat is gördülékenyebben tudjon reagálni, kezelni a felmerülő kérdéseket – mondta Csizmadia Péter, a fideszes frakcióvezető a sajtótájékoztatón. – A térképet a Biováros Egyesület szakmai közreműködésével alkottuk meg azért, hogy mi, pécsiek jobb helyen élhessünk, és az önkormányzat valóban a pécsieket szolgálja és ne a pécsiek szolgálják az önkormányzatot, amely pedig jobb szolgáltatást nyújtson, Pécs rendezettebb város legyen.

A cél az volt, hogy bürokratikus akadályok nélkül a legegyszerűbben, bárki bármilyen közterületi problémára föl tudja hívni a figyelmet azért, hogy az minél előbb megoldódjon: legyen az egy törött pad, egy kátyú vagy egy rossz hinta. A problémát fel lehet tölteni az oldalra anonim módon, egy fotó kell hozzá, a pontos helyszín, illetve egy rövid leírás, amit egy ellenőrzést követően továbbítanak az önkormányzatnak. E-mail-címre akkor van szükség, hogyha a bejelentő visszajelzést is szeretne kapni arról, hogy az ügye hol tart, a bejelentéshez külön nem kell. A térképen egy kis fotóval, piros felkiáltójellel lehet majd látni a gondokat.

– Ezt tudjuk jelenleg vállalni, valamint azt, hogy nyomon követjük, hogy az önkormányzat ezeket a problémákat miként kezeli, eleget tesz-e a városi szakcég, a Biokom Nkft. annak a kötelezettségének, hogy a Pécs közterületei rendezettek legyenek. Azt megígérhetem, hogy amennyiben jövőre az önkormányzati választásokon pécsiek a nemzeti oldalnak szavaznak bizalmat, akkor jövőre ez a térkép, ez a rendszer integrálva lesz a városüzemeltetési társaság működésébe 

– mondta.

Ennek érdekében már most fel kívánják venni a kapcsolatot a Biokommal, és bíznak abban, hogy egy szándéknyilatkozat aláírásával is kész együttműködni velük a cég.

Egyelőre a tesztverzióként működő honlapon keresztül érhető el a térkép, de tervezik azt, hogy mobilkészülékekre is külön applikációt hoznak létre, mert azzal még egyszerűbb módon lehet majd használni a rendszert.

Csizmadia Péter elmondta azt is, hogy országosan is egyedülálló ez a kezdeményezés, ezzel tulajdonképpen egyablakossá tudják tenni bizonyos szempontból a bejelentéseket, és nem kell a számukra megfelelő hivatali osztályt megkeresniük, adott céghez elmenniük, az ügyfélszolgálatukat felkeresniük, telefonálniuk, vagy e-mailen írniuk, hanem gyakorlatilag ezen a rendszeren keresztül élhetnek jelzéssel.

A térkép viszont nem váltja ki a meglévő céges csatornákat, ügyfélszolgálatokat, hanem azokat kiegészíti, segíti - hangzott el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!