Útinfó

2023.05.15. 09:00

Folytatódnak a munkálatok a Petőfi utcában és a Szigeti úton

Május 22-én megkezdődnek a Petőfi utcai szennyvízvezeték-rekonstrukció III. ütemének kivitelezési munkálatai Pécsen.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

Pécstől délre, az 58-as főúton, vízközmű építési munkákat végeznek, az őszig tartó munkálatok a 8-as és a 12-es km között fokozott figyelmet követelnek!

A 611-es főúton, Sásd térségében vasúti átjáró építése miatt a 14-es km-nél félpályás lezárás van érvényben.

A Petőfi utca Erreth Lajos utca és a Hungária utca közötti szakasza 

A szennyvízvezeték-rekonstrukció a III. ütem teljes időszakában teljes útlezárás mellett valósul meg annak érdekében, hogy minél gyorsabban haladhasson a felújítás, a lehető legrövidebb ideig zavarva a közlekedést. Az út közepén, 3 méteres mélységben futó fővezetéket korszerű béleléses technológiával cserélik a szakemberek, az ingatlanok bekötéseinek felújítását az út két oldalán párhuzamosan, egyszerre végzik. A fejlesztés minden szempontból hasznos Pécs számára, hiszen amellett, hogy hatékonyabbá válik a szolgáltatás, csökkenthető a meghibásodások, így az emiatt szükséges útlezárások, felbontások száma is.

Szigeti út

  • Az Erkel Ferenc utca és a Huszár utca között lezárták a Szigeti utat (kivéve a helyi közlekedésű autóbuszok és taxik számára, amelyek váltakozó irányban, jelzőlámpás irányítás mellett közlekedhetnek).
  • A Hungária út felől érkezőknek a Rókus utcánál el kell kanyarodni északi irányba, a tovább haladás csak a Váci Mihály utca felé a célforgalomnak és a töltőállomást használóknak lehetséges.
  • A Szigeti úton a töltőállomás bejárata után kizárólag buszok és taxik közlekedhetnek.
  • A Honvéd utca Váci Mihály utcától délre eső szakasza zsákutca lesz.
  • A Huszár utca egyirányúvá válik a 31-es számtól észak felé.
  • Az Erkel Ferenc utcában északi, a Lázár Vilmos utcában déli irányba egyirányú forgalmi rendet vezetnek be. A terelőútra „tehergépkocsival behajtani tilos” táblát helyeznek ki.
  • A Szigeti úton a Rókus sétánynál található gyalogos átkelőhelyet ideiglenesen megszüntetik.
  • A Hungária utcából balra, a Madách Imre utcára való kanyarodás engedélyezett lesz, amely miatt a kerülőútként használható Madách Imre utcában a parkolás tiltottá válik.
  • A Megyeri tér és a 6-os számú főút csomópontban a keleti oldali gyalogos átkelőhelyet ideiglenesen megszüntetik a kereszteződés nagyobb forgalomáteresztő képessége érdekében.
  • A helyi közlekedésű autóbuszok Egyetemváros elnevezésű autóbusz megállóhelyeit a 2, 2A, 55 és 102-es jelzésű járatok tekintetében ideiglenesen áthelyezik a Tüzér utcába.
  • Az Uránváros irányú 26, 27, 27Y, 28, 28A és 28Y jelzésű járatok számára ideiglenes buszmegállót alakítanak ki a Szigeti úton a Kürt utca előtti szakaszon.
  • Az útszakaszon Uránváros irányából az érintett (25, 26, 27, 27Y, 28, 28A, 28Y, 29 jelzésű) autóbuszok a 6-os számú főúton érik el az Egyetemváros ideiglenes megállót, így a Szántó Kovács János utcai és a Gyümölcs utcai megállóhelyeket ideiglenesen használaton kívülre helyezik.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!