Csapadék

2023.05.18. 15:40

Durva! Az egész országban csak Sellyén esett ennyi

zs. j.

A kép illusztráció

Fotó: Laufer László

Csapadékos volt eddig a május. Az Országos Meteorológia Szolgálat közlése szerint az elmúlt hét napban a legtöbb csapadékot Sellyén mérték, 109,9 millimétert, majd Szentkirályszabadja (101,7 mm), Simontornya (94,5 mm) és a Baranya vármegyei Kémes (94,3 mm) következik, a hatodik és hetedik helyen Szentlőrinc (93,6 mm) és Pécs-Árpádtető (91,1 mm) szerepelt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Éghajlati Osztályának tájékoztatása szerint 1901 óta az idei május havi átlagos csapadékösszeg a top-10 közelébe sem került egyelőre, de megemlítették, hogy a május a legcsapadékosabb hónapunk, átlagban 60 milliméter körüli átlagos csapadékkal.

A következő napok szárazabbnak ígérkeznek. A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken még borongós lehet az idő, gyenge eső is előfordulhat néhol, majd lassan melegszik a levegő. Hétvégén, szombaton sok napsütésre számíthatunk, 21 és 26 fok közötti hőmérséklettel, vasárnap akár 27 fokot is mérhetünk. Ez alapján bizakodhatunk, hogy az őszies időjárást a tavasz, majd a nyár váltja fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!