Felújítás

2023.05.18. 08:40

Ismét! Még egy szakasz elesett Pécsen - lezárták a Mária utcát

Május 18-tól folytatódnak a Mária utcai gázvezeték felújítási munkálatai.

zs. j.

A kép illusztráció

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon, a 41-es és a 46-os km között felújítási munkát végeznek, ezért a belső sávot még zárva tartják. A 44-es km-nél lévő Besnyő//Pusztaszabolcs csomópont le és felhajtó ágát viszont már megnyitották a forgalomnak. Pécsen, a várostól délre, az 58-as főúton, vízközmű építési munkákat végeznek, az őszig tartó munkálatok a 8-as és a 12-es km között fokozott figyelmet követelnek.

Mi nehezíti még a közlekedést Baranyában:

Csúszós út, sárfelhordás: Hobol, Szigetvár, Merenye, Bükkösd, Okorvölgy, Cserdi, Birján.

Útépítés, közműépítés: Szigetvár, Bodolyabér, Egerág, Besence, Adorjás, Pogány, Nagynyárád, Töttös, Sátorhely, Bezedek.

Mi nehezíti még a közlekedést Pécsen:

Mária utcában

Május 18-tól folytatódnak a Mária utcai gázvezeték felújítási munkálatai. Ezúttal a Kisflórián utca és a Szent Mór utca közötti szakasz lesz lezárva, beleértve a Szent Mór utcai csomópontot is. A Mária utca a Széchenyi tér irányából zsákutca lesz. A II. ütemmel egyidőben a Bástya utca és a Majorossy utca az Ágoston tér irányába újra járható lesz. A János utca forgalmi rendje módosul, zsákutca lesz és csak a Nagyflórián utca irányából lehet majd megközelíteni.

Kiss Ernő utca

Május 22. és június 5. között a Kiss Ernő utca Rippl-Rónai utca – Csillag utca közötti szakaszán folynak a víziközmű rekonstrukció kivitelezési munkálatok az utcaszakasz teljes lezárásával, a Rippl-Rónai utca és Vadász utca közötti szakaszon pedig visszaáll az eredeti forgalom. A munkálatok idején a Béla utca az Újvilág utca és az Endre utca irányából is zsákutca lesz, a Rippl-Rónai utca viszont teljes hosszában átjárható marad, a Kiss Ernő utcánál félpályás útszűkülettel.

Május 22. és 2023. június 19. között a Kiss Ernő utca Csillag utca – Dugonics utca közötti szakaszán végzik a kivitelezést az utcarész lezárásával. A munkálatok ideje alatt a Csillag utca teljes mértékben átjárható lesz a Felsővámház utca és az Újvilág utca között, valamint a Dugonics utca is teljes szélességben használható lesz a Felsővámház utca és a Hársfa utca között azonban a Kiss Ernő utcánál félpályás útszűkülettel kell számolni.

Szigeti út

A nyugati kerékpárút folytatásaként 600 méter hosszon újabb irányhelyes kerékpárút/sáv épül a Szigeti úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!