Középpontban a méhek

2023.05.19. 08:40

Még a méhészek kalapját is felpróbálhatjuk

A Csorba Győző Könyvtár Könyvtári kisÖKOs programsorozatának keretében május 19-én, délután 5 órától a méhek kerülnek középpontba a Tudásközpont Körbirodalmában.

Cz. E.

Fotó: Hüvösi Csaba

Május 20-án van a méhek világnapja, amelyet egy szlovéniai beadvány miatt jelölt ki az ENSZ. A dátum magyarázata az, hogy 1734. május 20-án született Anton Janša, az európai méhészet kiemelkedő alakja, az első osztrák méhészeti iskola egykori vezetője. Az ő méhészeti munkájának állítanak emléket azzal, hogy születésnapjának dátuma lett a méhek világnapja.  

A Méhek - mézről mindenkinek előadást ezen alkalomból hívták létre a könyvtár dolgozói, amelynek keretében interaktív gyerekfoglalkozást tart May Gábor méhész, az OMME Baranya megyei méhészeti szaktanácsadója. Ennek keretében mindent megtudhatunk a méhekről, a méhészek munkájáról, különféle mézeket kóstolhatunk és még méhész kalap-próba is lesz.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!