Katt a növényekre, állatokra!

2023.05.22. 16:40

Negyedik alkalommal hirdetik meg a természetvédelmi fotópályázatot

Negyedik alkalommal hirdeti meg a Grassland-HU LIFE integrált projekttel kapcsolatban a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei, köztük a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatását, népszerűsítését célzó fotópályázatukat.

Cz. E.

Fotó: Győrffy István

A DDNP honlapján olvasható, hogy a pályázat célja felhívni a figyelmet a gyepek és annak élővilágának védelmére, a megőrzésük fontosságára.  

A 2023-as feladat az, hogy a gyepes élőhelyeken előforduló őshonos fajokat örökítsék meg a nevezők. Ebből adódóan a növényfajtákat, a marha-, juh és lóféléket, valamint az őket kísérő kutyafajtákat természetes közegükben a magyar tájban kell megfotózni. A fajok listáját tartalmazó link elérhető a grasslandlifeip.hu oldalon.

Két csoportban lehet a pályaműveket beküldeni, 10-től 18 éves korig, valamint 18 év felett. A pályázat időtartama május 17. 14 órától szeptember 8. 24 óráig tart, a részvétel ingyenes.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában