Komoly elismerés

2023.05.13. 16:48

Pintér Erika kapta a Jancsó Miklós Emlékérmet

Prof. Dr. Jancsó Miklósra emlékeztek 2023. május 10-én a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetben.

bama.hu

Forrás: szegedi egyetem

Az emléktábla-koszorúzással egybekötött eseményen átadták a Jancsó Miklós Emlékéremet is. A 2023. év díjazottja Dr. Pintér Erika, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének intézetvezető egyetemi tanára lett.

– Hosszú évtizedek óta hagyomány, hogy átadjuk a Jancsó Miklós Emlékérmet, a kétezres évek eleje óta kétévente kerül erre sor, és mindig olyan kiemelkedő kutató kapja, aki kimagasló kutatási eredményeket ért el az élettan, kórélettan és farmakológia területén – mondta köszöntőjében a résztvevőkkel Dr. Baczkó István, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Farmakológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára a szegedi egyetem honlapjának beszámolója szerint. 

– Megtisztelő, hogy idén Prof. Dr. Pintér Erikának, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet intézetvezető egyetemi tanárának adhatjuk át ezt az elismerést, aki kétségkívül méltó arra, hogy a díj tulajdonosa legyen. A díj névadója, Prof. Dr. Jancsó Miklós a 20. század egyik meghatározó kutatója, oktatója volt. 

Számos elismerés birtokosa, társaság tagja volt és nem utolsó sorban több évig az orvosi kar Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetét is vezette. Nevéhez fűződik a kapszaicinnel kapcsolatos kutatások jó része, ezek által vált igazán ismertté. Ezt a területet ölelik fel Pintér Erika professzor asszony kutatásai is, melyekkel maga is áttörő sikereket aratott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában