A helyesírás sem ment

2023.05.08. 16:27

Politikai kampánnyal üzent a magyarból érettségizőknek Péterffy

Péterffy Attila pécsi polgármester a fővárosi, balliberális tüntetésekkel hozta összefüggésbe a pécsi érettségizőket, ráadásul az MSZP-DK-s városvezető még a görög drámaíró nevét sem tudta leírni helyesen.

bama.hu

Szophoklész görög drámaírónak tulajdonított idézettel üzent Péterffy Attila pécsi polgármester a hétfőn magyarból érettségiző pécsi diákoknak, amelyet vélhetően egy jászberényi cég által üzemeltetett citátumokkal foglalkozó oldalon találhatott a város első embere. 

A videós bejelentkezésének hátterében lévő táblára ugyanis azt írta fel, hogy „A tudás legfontosabb része a boldogságnak!", majd szerzőként megjelölte „Szophoklesz" görög drámaírót. Csakhogy Szophoklész nevét magyarul nem e-vel, hanem é-vel írjuk. 

Ráadásul az MSZP-DK-s városvezető ezúttal sem tudta kihagyni a ziccert, és még a 18 éves fiatalok egyik legfontosabb tanulmányi megmérettetése kapcsán is baloldali politikai kampányt folytatott. Az érettségiző diákok számára a balliberálisok által gerjesztett tüntetések kapcsán fejtette ki, hogy bízik abban, hogy a pécsi diákok is aktív részesei lesznek hamarosan a közéletnek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!