Kilátók vonzásában

2023.05.29. 10:00

Pünkösdhétfőn vegyük be a Mecsek-hegységet

Hogyha pünkösdhétfőre, azaz május 29-ére nincs programunk, akkor mindenképp érdemes elgondolkodni azon, hogy túrabakancsot húzunk és bevesszük a Mecseket. Mi most kilátókat ajánlunk, hiszen ilyen szép időben ezekről a helyekről gyönyörűen belátható a környék. 

Cz. E.

Fotó: Löffler Péter

A Mecsek-hegység nemcsak szépsége miatt, hanem azért is különleges hely, mert annyira közel van a vármegyeszékhelyhez, hogy konkrétan az otthonunkból vagy az adott szálláshelyünkről elindulva perceken belül túraútvonalakra bukkanhatunk.  

Mindenképpen, sőt elsőként kell megemlítenünk a Tv-tornyot, amely ugyan busszal is elérhető, mégis ajánljuk azt - még ha kissé nehéznek is tűnik -, hogy gyalog törjenek a kirándulni vágyók a csúcsra.   

Ha már ott vagyunk a Tv-toronynál, akkor onnan körülbelül egy félórányi sétával elérhető a Kis-Tubesi kilátó, majd további fél órára a Nagy-Tubesi kilátó. Ezekről a helyekről lehet a legjobb képeket készíteni a pécsi Tv-toronyról, valamint innen Pécs is gyönyörűen belátható.

A Nagy-Tubesi kilátónál járva már érdemes a szinte teljesen egyenes túraútvonalat követni, amely egészen a János-kilátóig vezet minket, ahonnan egy 360 fokos panoráma tárul a túrázók elé.  

Ha már a Mecsekben járunk, akkor mindenképp meg kell említenünk a Flóra Pihenőt, ahol előszeretettel fotózkodnak barátok, párok és családok, hiszen magaslati pontján egy hinta van függesztve a fára, amelyről a kilátás szintén gyönyörű.  

Ha az időjárás kegyes lesz május 29-én, akkor mindenképp a szabadban érdemes tölteni a hosszúhétvége utolsó napját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!