Már hetedjére

2023.05.18. 14:40

Pünkösdi királyt választanak május végén Bólyban

Idén hetedik alkalommal választanak pünkösdi királyt Bólyban.

Wald K.

Fotó: Tábori Szilvia

– A régi idők hagyományának mintájára május 28-án délután a játékra jelentkezőket több állomáson állítják különféle megmérettetések elé, hogy aztán a nap végén megkoronázhassák pünkösd királyát és királynőjét – részletezte az Erzsébet Vigadó programajánlójában. Idén is várják a 3–6 fős udvartartások jelentkezését az Ifjúsági Ház oldalára küldött privát üzenetben vagy e-mailben. A résztvevők pünkösdvasárnap délután a város több helyszínén folytatják majd a harcot a koronáért. 

Cél, hogy minél szélesebb körben megismertessék a pünkösdi királyválasztás hagyományát és eddigi történetét, ezért a Kiskastély udvarán egy minikiállítással is készülnek a szervezők. Az érdeklődők a délután folyamán hagyományőrző kézműves foglalkozásokon, bemutatókon is részt vehetnek. Az esti órákban derül ki, hogy a versengők közül melyik lesz 2023 győztes királysága, a napot zenés mulatság zárja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!