Régi emlékek

2023.05.31. 11:00

Találkozóra várják a bányászokat szombaton Komlóra

w. k.

A kép illusztráció

Fotó: Parilov

Most szombaton, június 3-án rendezik meg Komló és környéke bányászainak hagyományőrző találkozóját, immár tizenharmadik alkalommal.
Az emlékezés és koszorúzás az Altáró emlékhelyen 14.45-kor a Komlói Fúvószenekar térzenéjével, majd Polics József, Komló polgármestere ünnepi köszöntőjével veszi kezdetét. A megemlékezést követően a délután folyamán, a hagyományoknak megfelelően a Béke-sziget kerthelyiségben folytatódik a program, ahol a bányásztalálkozókról a szervezők osztják meg gondolataikat a résztvevőkkel, és kötetlen beszélgetésre is lehetőség nyílik.

A Bányásztalálkozó este, mint minden évben, úgy most is a Márkacsille emlékhelynél ér véget - 20 órakor kezdődik a harangjáték, majd Vass Dénes, nyugalmazott bányamérnök mond zárszót a bányásztalálkozókat jelképező fáklyák fényében, és fellobban a 13. összejövetelt jelképező fáklya is. Végül gyertya- és mécsesgyújtással, valamint Ambach Attila zenész közreműködésével a Silenzio-val ér véget az egész napos hagyományőrző program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!