Bama.hu videó

2023.05.23. 20:01

Undorító, gyomorforgató helyen épülne a baloldali szándék szerint az új pécsi hotel (videó, galéria)

A baloldali városvezetés tervei szerint a legújabb pécsi hotel a régi vásárcsarnok helyén vagy annak átalakításával épülhetne fel. A rendkívül forgalmas utcák mellett található, üresen álló épület környéke közegészségügyi fertőzésveszélyes gócpont. Péterffy Attila polgármester városvezetése azonban láthatóan ezzel nem foglalkozik.

Bóka Máté

Elképesztően gusztustalan, egyenesen gyomorforgató körülmények uralkodnak a régi vásárcsarnok keleti és északi oldalán. A járdát ellepő vastag galambürülék mellett, emberi fekália és vizelet színesíti a környéket, így ha valaki a környező parkolókban áll meg, akkor kénytelen az új vásárcsarnokban megvásárolandó finomságok előtt saját hányingerét is leküzdenie. A területen egyébként gyerekek, idősebbek is közlekednek, jelenleg viszont komoly közegészségügyi fertőzésveszélyes gócpont a belvárosban.

Négycsillagos hotel az ürülék helyén?

Az elhagyatott épület kapcsán az MSZP-közeli városvezetés két évvel ezelőtt jelentette be, hogy ott négycsillagos hotel épülhet. Péterffy Attila egyik helyettese, Ruzsa Csaba a városi propagandasajtónak 2021 novemberében arról beszélt, hogy az új vásárcsarnok építésekor 790 milliós, szakértők által is igazolt pótmunkaigény merült fel, és a régi vásárcsarnok beruházási célból történő eladásából származó pénzt be lehetett volna erre forgatni. Állítólag egy nemzetközi hotellánc 120-140 szobás szállodát épített volna a területen, bár az nem derült ki, hogy a mostani épületkomplexum elbontásával, vagy pedig annak átalakításával hozták volna ezt tető alá.

Ellenben közismert, hogy a régi vásárcsarnok hasznosítására az előző városvezetésnek már konkrét célja volt, abból irodaház jöhetett volna létre egy átalakítással, és erre még pályázatot is elnyertek több százmillió forint értékben.

Miért nem lett irodaház  a korábbi csarnokból?

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető elmondta, hogy a hotelépítésről, az ingatlanértékesítésről azóta sem hallottak, a közgyűlés nem hozott ezekről érdemi döntést, persze nem kizárt, hogy ezt is egymás között akarja megoldani a baloldali holdudvar.

– Tudatos döntése volt az előző, jobboldali városvezetésnek, hogy munkahelyteremtő beruházásként irodaházat alakítunk ki a régi vásárcsarnokból, de a baloldaliak késlekedése miatt az erre elnyert több százmilliós pályázatot Péterffy Attila önkormányzata elbukta – mondta.

A romeltakarítás lesz a legfontosabb feladat

A nemzeti oldal képviselőinek pedig 2024-ben újra az lehet a feladata Pécsen – amennyiben bizalmat szavaznak nekik –, ami a korábbi időszakban is.
– Romokat kell majd a baloldaliak után eltakarítani, ebben van már gyakorlatunk. Ez történt a Magasházzal is, de az Ifjúsági Ház irodaházként való hasznosítása is az előző városvezetés projektje volt. A régi vásárcsarnok a torzók sorát gyarapítja az önkormányzat által megszerzett Áper-laktanya és a Mandulás kemping mellett – fogalmazott.

Ez nem nyilvános vécé, fontos az állagmegóvás!

A jobboldali politikus szerint viszont addig is gondoskodnia kellene a városvezetésnek arról, hogy ne nyilvános vécének használják az épületet, állagát megóvják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!