Éjjel-nappal nyomják

2023.06.03. 11:30

A hétvégén Mohácson mérik össze tudásukat a versenyhorgászok, jön a Pergető Triatlon

P. P. (forrás: mohácsi újság.hu)

Fotó: Rocksweeper

Szombaton és vasárnap rendezik a XII. Pergető Triatlon első fordulóját Mohácson. A huszonnégy órás, nagy hagyománnyal rendelkező megmérettetésre az ország minden részéből érkeznek versenyzők. A szervezők elsődleges célja, hogy a résztvevők megismerhessék a természetes vizeket, a folyókat, valamint népszerűsíteni szeretnék a „fogd meg és engedd el” horgászatot. 

A megmérettetés huszonnégy órán keresztül zajlik majd három részre bontva: délelőtti, délutáni és éjszakai fordulóra. Szombaton reggelivel, majd az azt követő eligazítással indul a verseny, amely vasárnap reggelig tart.

A szervezők célja a triatlon kiírásával a természetes vizek, elsősorban folyók megismerése és az úgynevezett „fogd meg és engedd el” horgászat népszerűsítése. Másodsorban pedig egy előkészítő, belépő verseny azoknak a horgászoknak, akik a későbbiekben az országos bajnokságon szeretnének részt venni. 

A rutinos, az országos bajnokságban is induló csapatok szeretnek részt venni a triatlonon, hiszen a verseny egyszerű szabályzata egy kellemes, rendre jó hangulatú pergetőtalálkozót eredményez, minden bizonnyal így lesz ez Mohácson is. 

A résztvevők táborát a Sokác rév feletti parkolóban, s a mellette található füves területen állítják fel. 

Mi is az a pergetés? A pergető horgászat lényege a műcsali mozgatása a vízben, amellyel azt a hatást keltik a horgászok, mintha az sérült vagy beteg, tehát könnyű zsákmány lenne a ragadozóknak. Ezzel felkeltik a figyelmüket, és támadásra, kapásra bírják a halakat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában