Rövidfilm

2023.06.04. 16:42

Budzilla, a csatornaszörny a mozivásznat is meghódította (videó)

bama.hu (forrás: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.)

Forrás: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.

Pécsi kreatív művészek keze alatt lendült mozgásba a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. csatornaszörny figurája: a szennyvízhálózat mélyén tanyázó Budzilla ezúttal stop motion technikával készült kisfilmen jelentkezik a társaság YouTube és Facebook csatornáján – olvasható a szolgáltató sajtóközleményében. 

Budzillával korábban a Pécsi Állatkertben, a szennyvíztisztító telepen vagy városi rendezvényeken találkozhattak a pécsiek, most pedig képernyőn és mozivásznon folytatódik a helytelen csatornahasználat következtében a szennyvízhálózatból visszaköszönő teremtmény hódító útja.

A történetet a GreatMindsThinkAlike és a Papír Panír csapata kartonra rajzolva keltette életre – stílszerűen vécépapírgurigát és más hulladékokat használva a forgatáshoz. Az eredmény egy egyedi animációs film, ami bemutatja, hogyan lehet szörnyű nagy probléma a lefolyóba dobott nem odavaló hulladékból.

Az alkotók tervei szerint az animációt rövidfilmes válogatásokon is bemutatnák, ami a művészeti élményen túl a csatornahasználati etikett szélesebb körű terjesztését is jelentené, segítve a szemléletformálást felvállaló szolgáltató és a (Pécsen és környékén évi 500 dugulást, csatornahibát elhárító) szakemberek munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában