Az önkormányzat nem tesz semmit

2023.06.04. 20:00

Gyűlnek a lakók durva fotói: elszomorító állapotok mindenhol

A Pécs Közösségi Térképe azért jött létre Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető kezdeményezésére, hogy a városban található közterületi problémákat gyorsabban, egyszerűbben tudják jelezni a pécsiek. A rendszer néhány napja próbaüzemben működik, de már így is szép számmal érkeznek a lakossági jelzések.

b. m.

Fotó: Olvasónk felvétele

Néhány napja tett egy kisebb körsétát olvasónk Pécsnek csupán egy szeletét, a Tettyét és környékét érintve, és amit útközben látott, azt dokumentálta is. A felvételek egy gazdátlan, elhanyagolt városrészt mutattak be, ahol a gaz a házfalaktól, a járdából, az út közepéből is vidáman burjánzott, senki nem bántotta azokat.

Forrás: olvasói fotó

Roncstelepet jeleztek lapunknak a lakók

Lapunknak nemrég az egyik pécsi utcában, vélhetően magán- és közterületen is található illegális lerakót, roncstelepet, illetve törmelékdeponálót is jeleztek, amely aztán fel is került Pécs Közösségi Térképére. A nemrég elindított rendszer használata egyszerű, hiszen a polgároknak mindössze fényképet kell készíteniük az általuk tapasztalt problémáról, annak pontos helyét megadni és ezt elküldeni a pecskt.hu oldalon keresztül, amelyet aztán továbbítanak az önkormányzat részére. 

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető kezdeményezésére ezzel egyszerűbbé tehetik azt, hogy a hivatalokhoz eljussanak az állampolgári panaszok és amennyiben a következő évben a nemzeti oldalnak szavaznak bizalmat Pécsen, akkor a térképet integrálják a Biokom Nkft. működésébe.

Sorra kerülnek fel a térképre a sötét foltok

A térképre a napokban aztán sorra kerültek fel újabb felvételek: egy pécsi fotós bejegyzésében közölte, hogy jó ideje készült el a Domus park, ahova az első időszakban élvezettel vitték a kutyájukat, de a padokat kiszedték a helyükről.

Az Iparsziget utcából roncs­autó-parkolót, hatalmas gazt és a hibás közvilágítást jelentettek, amik „nem zavarják az önkormányzatot”, a Tükésréti játszótéren több játék hibájára, amortizációjára hívták fel a figyelmet. A Veress Endre utcai buszmegálló és a Babits-gimnázium között eső után az úttesten bokáig áll a víz, az ugyanis nem folyik el, így átkelni az úton nem egyszerű. A Nagy Imre út az Aidinger János úttól a Malomvölgyi útig rendkívül rossz állapotban van – említették meg. A belvárosi várfal egy része pedig már hónapokkal ezelőtt leomlott, de azt nem javították ki, ami nemcsak balesetveszélyes, de rontja a városképet is. A Zsolnay Vilmos út és Mohácsi út deltájában a „szép domborzati viszonyokkal rendelkező aszfaltot nemrég lemarták, de csak félmunkát végeztek, rengeteg hepehupa maradt még ott utánuk” – írták a pécsiek.

Nem veszik komolyan a panaszokat

Az, hogy a baloldali városvezetés mennyire veszi komolyan a pécsiek panaszait, kérdés. Üzenetértékű ugyanis, hogy a kimaradó buszjáratokra, a késésekre panaszkodókra Péterffy Attila pécsi polgármester önkormányzata hivatalos közleményben úgy reagált, hogy szerintük ezeket a gondolatokat álolvasók, azaz álemberek írják, holott köztudott problémáról van szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában