Nyári Trimeszter

2023.06.07. 13:40

Hét nyári egyetem vesz részt a Pécs Summer School Programban

Hét nyári egyetemet szervez a PTE Nemzetközi Igazgatósága 2023-ban a Pécs Summer School program keretében.

bama.hu (forrás: pte)

Fotó: Csortos Szabolcs

A kurzusokon külföldi partneregyetemek hallgatói, valamint a PTE hallgatói vehetnek részt. Az akadémiai programokat a Karok biztosítják, míg a programok teljes körű szervezését a Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Irodája végzi.

Áprilisban az Intercultural Sensitivity Erasmus + BIP programot rendezték meg, ezen a szlovák és olasz partneregyetemi hallgatók mellett PTE-s hallgatók vettek részt. Júliusban 50 külföldi hallgató részvételével kezdődik a European Studies nyári egyetem, ide német és indiai partneregyetemeink hallgatói mellett 3 kontinensről érkeznek hallgatók. Emellett második alkalommal érkezik egy 40 fős francia hallgatócsoport az ESAIA egyetemről, hogy 4 héten keresztül a Bölcsészet- és Társadalomtudomány Kar által kínált angol nyelvi és interkulturális képzésen vegyenek részt.

Szintén júliusban egy újabb Erasmus BIP programot szervezünk Social Ecology tématerületen, az EDUC egyetemi szövetség és a PTE hallgatói számára, a Bölcsészet- és Társadalomtudomány Karral közösen. Emellett a mexikói Anahuac Queretaro University 22 fős hallgatói csoportját is fogadjuk július folyamán, akik study tour-ra érkeznek a PTE-re.

A japán Josai Egyetemről immár hatodik éve fogadunk vendégül egy hallgatócsoportot, akik a magyar néptáncról és népzenéről szereznek ismereteket a Művészeti Kar által szeptember elején.

A nyári egyetemi programok sorát az egy hetes Debate Tournament zárja, melyet a Compostela egyetemi szövetség hallgatói számára szervezünk.

Az idei Pécs Summer School programsorozaton 230 hallgató vesz részt, akik a világ számos országából érkeznek a PTE-re. A tanórák mellett nagyon változatos kulturális programokat is biztosítunk, azzal a céllal, hogy a résztvevők megismerkedjenek a Pécs városával, a régióval és egy életre szóló interkulturális élményt szerezzenek. A programok között szerepel múzeumlátogatás, Kvíz Est, Interkulturális Est, magyar ízek estje, borkóstoló, sportvetélkedő és beach party is.

A Pécs Summer School programot 2016-ban indította el az akkori Külügyi Igazgatóság azzal a céllal, hogy évről évre egyre nagyobb számú nyári egyetem kerüljön megrendezésre a Pécsi Tudományegyetemen. Fő cél volt az úgynevezett „Nyári Trimeszter” létrehozása, hogy a nyarat egyre több nemzetközi nyári egyetemi programmal színesítsék, különböző tématerületeken. A jól sikerült nyári programokat követően egyre több hallgató tér vissza a PTE-re szemeszter hosszúságú képzésre, vagy akár teljes diplomaprogramokra. A növekvő számú nyári egyetemi programok révén mára a PTE e területen is piacvezetővé vált a hazai felsőoktatási intézmények között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában