Sütöttek is idén

2023.06.05. 15:00

Huszonhat bográcsban főtt a halászlé Drávaszabolcson - képek

Harmadik évben rendeztek Drávaszabolcson Halászléfőző Fesztivált.

Zs. K.

Fotó: drávaszabolcsi önkormányzat

A program egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen a tavalyihoz képest tízzel több, összesen 26 főzőcsapat jelentkezett a versenyre. A független, háromfős zsűri végül a pécsi Halam-mal csapat halászléjét találta a legfinomabbnak, második lett a Csali-Hali-Hoo, harmadik pedig a Rockerek főzőcsapat, utóbbi két társaság helybeliekből állt össze. Különdíjat kapott a drávaszabolcsi asztaliteniszezők csapata, a DR58. 

A Drávaszabolcsi Falufejlesztő és Faluszépítő Egyesület a rendezvény keretében süteménysütő versenyt is hirdetett, amelyre szintén nagyon sokan jelentkeztek. Az ünnepi torta kategóriában Lőrincz Istvánné (2. Szalacsiné Vivien, 3. Komárominé Erzsébet), a szelet sütemény kategóriában pedig Varnyú Pálné (2. Solti Dezsőné, 3. Teszárik Sándorné) lett Drávaszabolcs sütimestere.

A látogatókat zenés vetélkedőre (Millichékkel) várták, majd Csajághy Szabolcs operett slágerekkel szórakoztatott. Fellépett még a Hosszúhetényi Néptáncegyüttes, a Kikerics Néptáncegyüttes, a Kapronczai Tánciskola növendékei, a helyi általános iskolások, és a Tajtiboy is zenélt a közönségnek. A gyerekeket légvár, gokart, célba rúgó, szumó játék és mászófal fogadta. 

Fotó: drávaszabolcsi önkormányzat
Fotó: drávaszabolcsi önkormányzat

 

Fotó: CZENE ZOLTÁN
Fotó: CZENE ZOLTÁN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!