Magasba a lurkókkal!

2023.06.08. 16:40

Táncos gyerekemelő flashmobokba futhatunk szombaton

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció

Június 10-én, szombaton 11 órakor mindenki egyszerre, egy időben mozdul az országban: kicsik és nagyok egyszerre járnak körtáncot és éneklik el a „Kicsi vagyok én, majd megnövök én” kezdetű nótát a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom immár hatodik alkalommal meghirdetett Gyereket a magasba! rendezvénye keretében. A mozgalom „Körülöttünk forog a világ” című  flashmobja azt üzeni, hogy gyereknek és szülőnek lenni is jó.

Hosszúhetényben a focipályára már 10:15 perctől várják a családokat, akkor Sándor-Hidvégi Zsuzsi tart ingyenes ringató foglalkozást a kisgyermekes családoknak (újszülött kortól 3 éves korig). 11 órától pedig egy flashmob keretében emelik a szülők a gyerekeket a magasba, hogy jelezzék: szülőként a gyermek, a gyermeknek pedig a szülő jelenti az egész világot.

A gyerekemelő akcióhoz bárki csatlakozhat, itt is, és Pécsett, az Árkádban is, ahol a Pécsimami Közhasznú Egyesület a Hurcibaba Klubbal együttműködésben szervezi a villámcsődületet. Itt is érdemes kicsit korábban érkezni, mert a résztvevő családokat a készlet erejéig ajándékokkal (pl. játszóházi belépő, fagyi, buborékfújó) várják, és ha videót, vagy fotót posztolnak az eseményről közösségi oldalukon, értékes élményeket is nyerhetnek.

– Lepjük meg együtt az Árkád bevásárló közönségét egy vidám flashmobbal, mutassuk meg, hogy a gyermek nekünk pécsieknek is nagy érték!

 – biztatja részvételre a pécsieket Gellén Nóra, a Pécsimami Egyesület elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!