Bama.hu videó

2023.06.04. 11:30

Testközelből ismerhették meg az emberek az állatmenhely munkáját (galéria és videó)

Családi napra hívta június 3-án az önkénteseket, jelenlegi és leendő gazdikat a Pécsi Morpheus Állatmenhely és az RG-STÚDIÓ.

cz. e.

Fotó: Laufer László

A program középpontjában a felelős állattartás és a menhelyi állatok örökbefogadása szerepelt, így szó esett arról a program keretében, hogy mit is jelent a felelős gondoskodás egy háziállat esetében, valamint, hogy milyen feltételeket kell biztosítani és milyen szempontokat érdemes figyelembe venni egy kutya vagy egy macska örökbefogadásánál.

A rendezvényen számos felnőtt és gyermek is részt vett, akiket elvarázsoltak a helyszínen jelenlévő állatok. A kutyusok csak úgy kapták a simogatásokat, és sok látogató fel is iratkozott örökbefogadásra, valamint adományokat is hoztak, hiszen ez az esemény egy jótékonysági rendezvény is volt az állatmenhely részére.

Az RG-STÚDIÓ tulajdonosa, Erős Gábor elmondta, hogy a cég számára már évek óta fontos a társadalmi szerepvállalás és szerencsére ebből a kollégái is kiveszik a részüket. Az esemény ötlete onnan jött, hogy az egyik munkatárs a Morpheus Állatmenhelyről fogadott örökbe egy kiskutyát, és ők kezdeményezték, hogy ebben az 1%-os kampányidőszakban is támogassa a cég az alapítványt, mint online marketing stúdió, és próbáljanak összehozni egy olyan rendezvényt, ami a digitális eszközökkel segítségére lehet az adománygyűjtésnek és az örökbefogadásnak is.

Az alapítvány részéről Komáromi Eszter kuratóriumi tag köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki eljött a rendezvényre, amelynek célja az volt, hogy az emberek testközelből is megismerhessék az állatmenhely munkáját, illetve minél több emberhez szerették volna eljuttatni a felelős állattartásról vallott gondolataikat.

A rendezvényt több program is színesítette: volt kutyakiképző bemutató, kutyakozmetikai és kutyatáplálási tanácsadás, valamint a legkisebbek számára színezőkkel, arcfestéssel és csillámtetovállással is készültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!