Év végéig tartanak

2023.06.06. 10:30

Utolsó ütemébe lép a Kiss Ernő utcai víziközmű-rekonstrukció Pécsen

2023. június 12-én már a IV. ütemébe lépnek a kivitelezési munkálatok a Kiss Ernő utcában a „Víziközmű-hálózatok átalakítása hatékonyságnövelő fejlesztése Pécsett” tárgyú projekt keretében.

MW

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a Kiss Ernő utcában – a Vadász utcától a Vöröskereszt utcáig tartó szakaszon – víz- és szennyvízvezeték rekonstrukciós munkálatok folynak, nyílt árkos technológiával. A kivitelezés keleti irányból, a Vadász utcai kereszteződéstől indult március végén és fokozatosan halad nyugat felé, június 12-től éri el a Dugonics utca és Vöröskereszt utca közötti IV. ütemet. Mivel az utca túlságosan keskeny, így a kivitelezési munkálatok teljes útzár mellett valósulnak meg augusztus 11. napjáig.

A IV. ütemben június 12. és augusztus 11. között a Kiss Ernő utca Dugonics utca – Vöröskereszt utca közötti szakaszán folynak a víziközmű-rekonstrukció kivitelezési munkálatok az utcaszakasz teljes lezárásával. A kivitelezés megkezdésével a II. és III. ütem területén a Rippl-Rónai utca – Dugonics utca közötti szakaszon még nem áll vissza az eredeti forgalom, ezen szakasz munkálatai eredetileg június 19-ig tartottak volna, viszont az elmúlt hetekben először a csapadékos időjárás következményeként, majd pedig a sziklás altalaj okozta lassúbb bontási lehetőségek miatt a kivitelező 4 hetes csúszást jelentett be. 

Emiatt ennek a szakasznak a munkálatai várhatóan csak július 21. napjával fognak befejeződni. A tervezett ütemezésbe azon tartalékidőt is beszámították, amely ahhoz kell, hogy további csúszás már ne legyen a tervezett határidőhöz képest. A kivitelező törekszik arra, hogy az elkészült, helyreállított területek szakaszosan minél hamarabb visszakerülhessenek a napi használatba. Június 12-én egyelőre csak a Vadász utca és a Rippl-Rónai utca közötti szakaszt adják át a forgalomnak, viszont a kivitelező a további munkaterületeken is a munkálatok előrehaladtával folyamatosan állítja maga után helyre a munkagödröket, valamint nyitja fel a kereszteződéseket.

A IV. ütem munkálatai idején a Dugonics utca, a Sándor utca és a Vöröskereszt utca, a Fischer Béla utca és az Ady Endre utca irányából is zsákutca lesz, ahogy a II. ütemben érintett Béla utca is az Újvilág utca és az Ady Endre utca irányából. A Csillag utca és a Rippl-Rónai utca teljes hosszában átjárható marad, utóbbi a Kiss Ernő utcánál félpályás útszűkülettel.

A teljes lezárással érintett időszak idején a Kiss Ernő utcai ingatlanokra a gépkocsival történő be- és kihajtás nem lesz lehetséges, ugyanakkor a hatósági járművek (mentők, tűzoltók, rendőrség) közlekedését biztosítják.

A kommunális hulladékelszállítás rendje annyiban változik, hogy a Kiss Ernő utcában a kivitelezéssel érintett lezárt szakaszon a hulladéktároló edények részére ideiglenes gyűjtőterületet jelölnek ki a IV. ütemben a Kiss Ernő utca és a Dugonics utca kereszteződésének északnyugati ágán, a Kiss Ernő utca és Sándor utca kereszteződésének északnyugati ágán, és a Kiss Ernő utca és Vöröskereszt utca kereszteződésének északnyugati ágán is.

A Kiss Ernő utcát érintő munkálatok befejezésével megtörténik majd a teljes utca útburkolati helyreállítása is. Az utca teljes hosszában egységesen, teljes szélességében új burkolatot fog kapni, az aszfaltozási munkálatok a IV. ütem lezárása után fognak megtörténni várhatóan augusztus végéig.

A Kiss Ernő utcai víziközmű rekonstrukció mellett a projekthez kapcsolódóan a város más pontjain is számítani lehet forgalomkorlátozásokra, útlezárásokra. A teljes közmű-infrastruktúra fejlesztés projekt megvalósítása tervezetten év végéig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!