A várakozásnak vége

2023.06.08. 16:20

Vasárnap vár a vár mindenkit

Beveszik a Pécsváradi várat a látogatók a június 11-ére kitűzött A Vár Napján, amelynek keretében a látogatók megmártózhatnak a múlt vízében. 

Cz. E.

Fotó: Löffler Péter

Lesz minden, ami egy igazi vár mulatságnál elengedhetetlen. Megismerhetők lesznek a lovagi táborok, a tábori élet, de lehetőség lesz íjászkodni is. A látogatók bepillantást kaphatnak a népi mesterségek világába, kalandozhatnak a fűszerkerteben. Mindemellett időponthoz kötött programokkal is készülnek a szervezők. Délelőtt fél 10-kor kezdődik a táborverés és a sátorállítás, majd ezt követően elindul a vigalom. Az eseményen bemutatkozik a Siklósi Sárkányos Lovagrend, akik páncélos szabadharcot mutatnak meg, a gyerekeknek lehetőségük nyílik a nap során megküzdeni a lovagokkal, de akit a harcok elrettentenek, azok a harci sérülések orvoslásába tekinthetnek be, az est felé haladva pedig a középkori körtánc is elsajátítható lesz, és még csak ezután következik a végső csata vitézek vezetésével, lovagok beavatkozásával, valamint bátor látogatók összecsapásával. A várvezetés sem maradhat el, valamint megtörténik a várkarolás is.

További részlet a belépőváltásról és az események pontos menetéről  A Vár Napja Facebook eseménynél olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!