Felhívás

2023.07.20. 11:00

Augusztus közepéig kell bejelenteni az ebeket

Ebösszeírásra hívja fel a lakosok figyelmét Mecseknádasd Önkormányzata.

Czeczon Enikő

Fotó: Gazdag Mihály

A tevekénységet az állatok védelméről és kíméletéről szóló azon törvény alapján szabták ki, amely kimondja, hogy a tartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal végeznek ebösszeírást.  

Ennek a kötelezettségnek eleget téve augusztus 15-ig kérik a település lakosságát, jelezzék, hogy ingatlanukban tartanak-e ebet. A bejelentő lap a mecseknadasd.hu oldalon található, amelyet vagy postai úton juttathatnak el a Mecseknádasdi Közös Önkormányzati Hivatal címére – 7695 Mecseknádasd, Patak u. 2-1. – , vagy személyesen adhatják le a Hivatal titkárságán.  

Az eb bejelentőlapon kért adatokat a kisállat egészségügyi könyve alapján kell kitölteni. Kíváncsiak az eb nevére, fajtájára, születési idejére, nemére, színére, a beültetett mikrochip sorszámára, annak beültetésének időpontjára, a beültetést végző állatorvos nevére, kamarai bélyegzője számára és még több egyéb információra is. 

Az önkormányzat tájékoztatja a bejelentőket, hogy az adatszolgáltatás elmulasztása miatt állatvédelmi bírság kiszabására van lehetőség a törvény alapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában