Polgármester, orvos, tanár a díjazottak között

2023.08.20. 18:30

Az otthontalan emberek ellátása érdekében végzett munkájáért díjazták a Támasz Alapítvány volt vezetőjét

Állami elismeréseket adtak át nemzeti ünnep, augusztus 20-a alkalmából, melyek közül a baranyai vonatkozásúakat közöljük.

Zsigmond József

A Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át dr. Ternák Gábor infektológus, a Siklósi Kórház belgyógyász orvosa, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara nyugalmazott egyetemi tanára. Dr. Ternák Gábor az antibiotikus környezetszennyezés, valamint az elhízás és egyes nem fertőző eredetű megbetegedések járványszerű terjedése közötti összefüggést feltáró munkájáért kapta a díjat.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét adományozták dr. Horvát Iván Gábor a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Klinikai Központ, Szívgyógyászati Klinika intézetigazgató-helyettesének és Intervencionális Kardiológia Osztálya vezetőjének és szintén a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét kapott Polics József Komló város polgármestere, aki 2010-től vezeti a baranyai várost.

A Magyar Bronz Érdemrend Polgári tagozat kitüntetést adományozta az otthontalan emberek ellátása érdekében végzett munkájáért Hajdu Krisztiánnak, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiója szakmai vezetője, a pécsi Támasz Alapítvány volt szakmai vezetője.  Miniszteri elismerő oklevelet kapott Szijártó Ildikónak a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság, Dél-Dunántúli Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság vezető-hivatali tanácsosának, illetve Pintér Sándor belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül előléptette soron kívül tűzoltó ezredessé Fábcicné Oláh Judit tűzoltó alezredest, a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesét. 

Nagy István agrárminiszter az államalapítás ünnepe alkalmából állami kitüntetéseket és szakmai elismeréseket adott át, Baranya vármegyéből az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát kapta Dr. Simor Ferenc, az Agrárminisztérium nyugalmazott főosztályvezetője, nyugalmazott országos főállatorvos. Az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatával ismerték el Gara Sándort, a Baranya Vármegyei Kormányhivatal nyugalmazott gyombiológusát, míg Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával tüntették ki Kustra Mihály Péter családi gazdálkodót az állattenyésztés és a növénytermesztés területén elért kiváló eredményeiért. Az agrárminiszter Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Szekeres Sándorné, a Palotabozsoki Zrt. könyvelőnek és Kanizsai-Tóth Csabának, a FÁN GROUP Kft. cégvezetőjének. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában