Mi történik Pécsen?

2023.09.26. 07:00

Labirintussá vált a város a lezárt utcák miatt

Alig lehet megtalálni azokat a cégeket, amelyek ugyan hiába működnének normális menetben, a városban Péterffy Attila polgármestersége alatt kialakult közlekedési káoszban a vásárlóik sem tudják, hogyan közelítsék meg őket.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket a minap, hogy hiába próbált bejutni az Északmegyer dűlőbe, ahol időpontja lett volna az egyik cégnél, de a lezárások miatt nem találta meg a vállalkozást. A megközelítést rendkívüli módon megnehezítette az, hogy a Siklósi úti kereszteződésben dolgoznak közműépítésen, így aki nem volt járatos az ottani közlekedési rendben, nem biztos, hogy megtalálta az utat, és ha eddig sikerült is, az Északmegyer dűlőben később hatalmas behajtani tilos táblák várták az ott zajló munkálatok miatt. Ezeket ugyan egy kisebb kerülővel még ki tudták „cselezni”, de az utóbbi időben ez a lehetőség is megszűnt.

Cserébe ugyan a másik oldalról, nyugatról megközelíthetővé tették az utcát és az ottani vállalkozókat, de aki innen érkezik, annak éppúgy nincs könnyű dolga. A Megyeri úton kiásott, de hónapok óta elhagyatott hatalmas gödör mellett kellene eltalálni a bejáratot, ami a Vásártéren vezet keresztül. Mivel azonban két hasonló kapu van szinte egymás mellett, ez külön kihívást igényel, mert aki eltéveszti, az nem fog átjutni az Északmegyer dűlőbe. Másrészt a helyes úton is tiltótáblák fogadják a pécsi vásárlókat, amik szintén elbizonytalanítják őket abban, hogy vajon jó helyen járnak. Lapunk olvasója is így járt és inkább visszafordult és lemondta a megbeszélt találkozót.

Munkatársunk próbált beszélni a helyszínen vállalkozókkal, akik azonban inkább nem akartak nyilatkozni, annyit azonban még megtudtunk, hogy további problémát jelent számukra az, hogy a közelben lévő multicég két utcát is lezárt a közelmúltban a közforgalom elől, aminek következtében délről sem lehet már elérni a cégeket a pécsi vásárlóknak.

A Szilva utcában nagyjából fél évvel ezelőtt szintén közműépítést végeztek, így sokáig azt hihették a helyiek, hogy majd ennek elkészülte után használhatják, de végül a munkálatok elkészülte után sem nyitották meg az érintett szakaszt. A másik, szomszédos utcát, az Egressy utcát pedig a közelmúltban torlaszolta el a multivállalat, pedig az ott élők szerint a létrehozott multicéges parkolók miatt erre nem is lett volna szükség.

Lapunk úgy tudja, hogy a Szilva utcai lezárást azért kezdeményezte a nagyvállalat, mert ott üzemet akar bővíteni, ugyanakkor a környező vállalkozások megközelítését így teljesen megnehezítette a cég, és akkor is így lesz ez, ha a véget érnek a közműépítések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában