Grautulálunk!

2023.09.13. 16:20

Nemzetköziesítéséért Díjjal jutalmazta dr. Akbarali Thobani munkáját a PTE

A Denveri Egyetem nemzetközi igazgatója vehette át a PTE Nemzetköziesítéséért Díját – olvasható a Pécsi Tudományegyetem közleményében.

Bama.hu

Forrás: Univ Pécs

A Pécsi Tudományegyetem az elmúlt években jelentős eredményeket és sikereket ért el a nemzetköziesítés terén. Az újonnan megalapított PTE Nemzetköziesítéséért Díjjal elsőként dr. Akbarali Thobani, a PTE kiemelt partnere, a Metropolitan State University of Denver nemzetközi igazgatója vehette át több mint egy évtizedes fáradhatatlan és lelkes munkája elismeréseként. A szeptember 12-én rendezett ünnepélyes díjátadón a Rektori Tanácsteremben dr. Miseta Attila rektor és dr. Tarrósy István, a PTE Nemzetközi Igazgatóság vezetője köszöntötte a díjazottat.

– Szinte alig találok szavakat! Megtisztelő, hogy ilyen elismerésben részesülhetek. Az MSU Denver egyetemen végzett munkám egyik legjobb része e partnerkapcsolat építése a Pécsi Tudományegyetemmel. Már sokszor elmondtam, de megerősítem: a legerősebb partnerünk a PTE, számos területen és rengeteg tevékenységben tudunk együttműködni 

– hangsúlyozta dr. Akbarali Thobhani köszönő beszédében, majd hozzátette: – nagy örömömre szolgál, hogy nemrég megkaptuk a Fulbright ösztöndíj támogatást, amely lehetővé teszi, hogy jövő nyáron hallgatókat és oktatókat tudjunk küldeni a Pécsi Tudományegyetemre.

 

A Denver-i egyetem Nemzetközi Tanulmányok Irodájának vezetője azt is elmondta, hogy a PTE-vel a kapcsolat először a Műszaki és Informatikai Karral kezdődött, amelyhez később további egységek is csatlakoztak, így a partnerkapcsolat egyre sokrétűbbé fejlődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában