Vis major

2023.10.03. 19:15

Csőstől jött a baj, a halőrház beázott, az út megsüllyedt

A város több pontján is okozott komoly károkat az augusztusi az hatalmas esőzés - ezek helyreállítására vis maior támogatásra nyújtott be igényt az önkormányzat, a legutóbbi képviselő-testületi ülésen született döntés szerint.

Wald Kata

Fotó: Czinege Melinda

Sikondán az I-es tó vészárapasztó gátjának a kivezetése károsodott - a hirtelen lezúduló csapadék kimosta az építmény stabilitását biztosító aljzatot -, ezen kívül a halőrház is beázott. A javítások költsége meghaladja a 30 millió forintot. 

A másik helyszín Komlón, a Nagyrét utca, ahol a nagy eső szintén gondokat okozott, útsüllyedést eredményezett - az összekötő út melletti lejtő 35-40 méter hosszon sérült meg. Ez esetben földcsuszamlásból keletkezett kárra adta be a vis maior támogatási igényt az önkormányzat - a talajmechanikai helyreállítás mintegy 70 millió forintba kerül, az előzetes számítások szerint.

Az önkormányzat mindkét esetben tíz százalék önerőt biztosítana a munkálatokhoz.

A város idén tavasszal is nyújtott már be vis maior pályázatot - akkor a február eleji viharos erejű szél miatt  sérültek meg lámpatestek, illetve a mérőóra szekrény Sikondán két helyen, illetve Komlón, a Juhász Gyula utcában.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában