Új képviselők, új cikksorozat

2024.06.25. 07:04

A keleti városrész végre Pécs szerves és egyenrangú része lesz! – vallja az új képviselő

Új cikksorozatunkban azokat a pécsi választókörzeteket vesszük górcső alá, ahol a június 9-i helyhatósági választások nyomán új helyzet állt elő a választók akaratából.

Bama.hu

Az első részben Pécs 02. számú egyéni választókerületét vizsgáljuk meg, ahol Nagy Klaudia, a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) alkotta pécsi polgári szövetség jelöltje, csaknem 400, egészen pontosan 390 vokssal kapott többet, mint a baloldali koalíció eredetileg a Momentumban politizáló alakja, Sajgó György.

Vessünk egy pillantást a statisztikára

A keleti városrész körzetében a választási névjegyzékben szereplő 6972 választó 51,81 százaléka járult az urnákhoz, ami 3612 embert jelent. Ők összesen hét jelöltre adhatták le voksukat, akik közül toronymagasan Nagy Klaudiát támogatták a legtöbben. A hivatalos végeredmény szerint a pécsi polgári szövetség jelöltje 1371 szavazattal vált egyéni választókerületi képviselővé.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, Nagy Klaudia 26 éves, pécsi születésű, Pécsett élő és a város lakóiért dolgozó fiatal, aki – mint kiemelte - jól ismeri otthonunk szépségeit és igényeit.

Még választási programjában számolt be arról, hogy civil szervezeti vezetőként sikerült jó kapcsolatot kialakítania az itt élőkkel, a helyi intézményekkel, szervezetekkel és a roma nemzetiségi önkormányzattal. Hisz abban, hogy eddigi munkáját képviselőként még nagyobb hatékonysággal tudja folytatni.

Nagy Klaudia célja, hogy a keleti városrész végre Pécs szerves és egyenrangú része legyen, s hogy a szolgáltatások itt is ugyanolyan minőségben legyenek elérhetőek, mint máshol. Ehhez elsőként javítani kell a városrész közösségi közlekedését, közbiztonságát és életszínvonalát. Emellett lényeges, hogy a fontos buszjáratok menetrendjét össze kell hangolni és új, közvetlen járatra van szükség Kertváros felé, valamint bővíteni kell a közterületek és parkolók kamerarendszerét.

Nagy Klaudia éppen a napokban a közösségi oldalán köszönte meg mindenkinek a rengeteg gratulációt és – mint írta - 

még inkább azt a rengeteg segítséget, amit az elmúlt néhány hónap során is nyújtottatok.

Ugyan a képviselői mandátumom csak októbertől vehetem fel, az előttünk álló köztes időszakban sem áll meg a munka. Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban lakossági konzultáció keretében mérem fel a városrész igényeit a hatékonyabb munka érdekében

 – fogalmazott az újdonsült képviselő, aki úgy látja, közös erővel a Pécs-Keleti városrész is fókuszba kerülhet, és ezért együtt kell tenni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!