Gratulálunk a sikerhez

2024.06.16. 15:38

A Pécsiközgáz Innovációs díjával kitüntetett projekt fókuszában a mesterséges intelligencia állt

Czeczon Enikő

Nemrég lezajlott Budapesten annak a középiskolai projektversenynek a döntője, ahol a zsűritagok között volt Dr. Hornyák Miklós, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának oktatója is. 

A PTE KTK weboldalán olvasható, hogy a megmérettetés célja az önismert és pályaorientáció támogatása, valamint a projekthez kapcsolódó kompetenciák fejlesztése.

A versenyen a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium csapata elnyerte a Pécsiközgáz Innovációs díját. A versenyzők projektje a 'KodAI - Az összhang ereje' nevet kapta, aminek célját így fogalmazták meg: "Projektünk az AI, a mesterséges intelligencia egyénre, társadalomra, művészetre, testi-lelki egészségre gyakorolt hatását vizsgálta. Célunk egy olyan projektnap megvalósítása volt, ami abban segít a gimnazista diákoknak, hogy információs szinten megismerjék, ugyanakkor élményszerűen megtapasztalják az AI adta lehetőségeket úgy, hogy közben nem csak a kreativitásukat keltik életre, de folyamatosan reflektálnak önmagukra, kérdéseket tesznek fel, válaszokat és megoldásokat keresnek, majd mindezt (részfeladatok során át) egy videó készítésében összegzik. Az elkészült videók közös megtekintése révén pedig megtapasztalhatjuk a szélsőségektől mentes összhang megtartó erejét." 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!