Jótékonyság

2024.06.16. 16:49

Élelmiszeradománnyal segítik a rászorulókat a Mosolymanók

A pécs-kertvárosi székhelyű Mosolymanó Egyesületre a tavaszi-nyári időszakban is számíthatnak a rászoruló családok. Önkéntes tevékenységük révén a városi szociális hálót erősítik 2013 óta, saját regisztrációs rendszerükön keresztül.

Tóth Viktória

Mint arról a szervezet  beszámolt, a nehéz körülmények között élő családok gyermekei számára az élelmiszer, főleg hétvégén és a hónap végén nagyon fontos. Március, április és május hónapokban mintegy 100 élelmiszercsomaggal segítették a rászorulókat felajánlások alapján. A csomagok értéke átalgosan 6-8 ezer forint között változott. Ezen kívül a családokat segítve a Magyar Élelmiszerbank Egyesület révén, minden hétköznap élelmiszert mentenek két kertvárosi áruházból, ezáltal ingyenes pékáruk várják változó mennyiségben a regisztrált családokat az egyesület székhelyén 9-16.30 között.

A Mosolymanó Egyesület június 21-től péntekenként jótékonysági zsibvásár is tart, ugyanis szeretnék felújítani, akadálymentesíteni az általuk használt épület bejáratát, erre gyűjtenek szintén 9-16.30 között.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!