Előkészületek

2024.06.11. 07:02

Közelebb hozná a Balatont Baranyához a kulcsfontosságú beruházás

Újabb lépéssel közelebb a Szigetvár-Kaposvár közötti 2x2 sávos új közlekedési folyosó megvalósulásához – számolt be róla a magyarepitok.hu.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Szakony Attila

Három cég készítheti el a Kaposvár-Szigetvár közötti gyorsforgalmi út és egy elkerülő út tanulmányterveit, KHT dokumentációját a környezetvédelmi engedély megszerzésével – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

A Balaton régiójával kerül összeköttetésbe Baranya

A Dél-Dunántúl és Nyugat-Baranya fejlődése szempontjából kiemelt fontosságú fejlesztéssel a régió összeköttetésbe kerülhet a Balaton régiójával.

Az útfejlesztések például a 67-es út kétsávossá bővítése számos beruházást hozott Kaposvárra. Többek között Kaposvár az Óbudai Egyetemmel közösen valósítaná meg zöldmezős beruházással a Science Parkot. Itt többek között festékszórással, fémmegmunkálással, kötéstechnológiával és környezetszennyező anyagok újrahasznosításával kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket is végeznek majd.

Negyvenegy kilométeres gyorsforgalmi út és elkerülő is épülhet

A közbeszerzési hirdetmény szerint a Kaposvár-Szigetvár közötti mintegy 41 kilométeres, új nyomvonalon vezetett 2x2 sávos gyorsforgalmi út tanulmányterveit és KHT és KBHV elkészítését a környezetvédelmi engedély megszerzésével az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Pannonway Építő Kft. és az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. készítheti el.

A feladatok között szerepel továbbá egy 5 kilométer hosszúságú, új nyomvonalon kialakított Kaposvárt elkerülő út tanulmányterveinek elkészítése is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!