Új kápolnával gazdagodott a kórház

2024.06.29. 12:30

Szerdánként imaóra és szentmise várja a betegeket, hozzátartozókat, kórházi dolgozókat

Új kápolnát alakítottak ki a Honvéd Kórházban, amelynek megáldására a közelmúltban került sor.

Wald Kata

Forrás: Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint az intézményben korábban kialakított kápolnának átszervezési munkálatok miatt idén májusban költöznie kellett.

– A Honvéd Kórház dolgozóinak és a Pécsi Egyházmegyei Hivatal munkatársainak összefogása és együttműködése alig egy hónap alatt lehetővé tette a lelki elcsendesedésre és liturgiák tartására szolgáló új kápolna kialakítását, melyet a jövőben a betegek, hozzátartozók és kórházi dolgozók is látogathatják - közölték.

– A Lellisi Szent Kamillról elnevezett kápolnát Máger Róbert püspöki irodaigazgató, a pécsi székesegyház plébánosa áldotta meg. A szentmisén koncelebrált Kövesi Ferenc, a pécsi Szent II. János Pál-templom plébánosa, a Honvéd Kórház lelkipásztori szolgálatával megbízott atya és Mecséri István nyugalmazott lelkipásztor, kisegítő lelkész. Az ünnepi alkalmon jelen voltak a Honvéd Kórház és a Pécsi Egyházmegyei Hivatal munkatársai, valamint az egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészségének beteglátogatói önkéntesei

 - részletezte a Pécsi Egyházmegye.

– A Szent Kamill-kápolnában június 19-től kezdődően minden szerdán 14 és 15 óra között imaórát vezetnek a kórházlelkészségi beteglátogatók, 16 órakor pedig szentmise kezdődik gyónási lehetőséggel - osztotta meg az információkat a Pécsi Egyházmegye.

A kápolna, amely a Honvéd Kórházban, a Bőrklinika épületében található, az Akác utca felől közelíthető meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!