2025.01.26. 11:30
Akkor most szögezzük le egyértelműen: fánk nélkül farsang sincs!
A farsangi időszak egyik alapvető és elengedhetetlen édessége a fánk, amelynek készítése kellő odafigyelést igényel. A lisztet, amiből készül, fontos hogy száraz helyen, zárt edényben tároljuk, ezzel megelőzve a molyosodás.

Illusztráció
Forrás: Shutterstock
Fotó: Dulin
A fánkhoz használt friss sütőélesztőt minden esetben jól becsomagolva, hűtőben tároljuk, a porélesztőt pedig szobahőmérsékleten, légmentesen zárt csomagolásban. A fánk tésztájához a tojást szárazon, konyhai papírtörlő segítségével tisztítsuk meg, és fontos, hogy csak felhasználás előtt mossuk meg. A fánk tésztájának gyúrását is mindig tiszta kézzel végezzük, és fontos, hogy a kelesztés is tiszta helyen történjen. A sütésnél is körültekintően kell eljárni: a fánk sütéséhez a zsiradékot nem szabad füstölésig túlhevíteni, mert akkor abban egészségre káros vegyületek is keletkezhetnek, amelyek belekerülhetnek az édességbe.