2025.01.30. 11:30
Újabb lépést tettek az egészségük érdekében Pécsbányán
Január 27-én tartotta a Pécsbányai Közösségi Ház az újabb fermentáló műhelyfoglalkozást. A népszerű foglalkozáson Németh Ibolya és Fazekas Bálint mutatta meg az érdeklődők számára a fermentálási praktikákat és trükköket.

Forrás: Pécsbányai Közösségi Ház Facebook-oldala
A fermentálás tápanyagdúsítással, probiotikumok termelésével és hosszabb eltarthatósággal jár. Javítja az emésztést, támogatja a bélflórát és az immunrendszert, miközben csökkenti az allergiás reakciókat. Gazdag ízvilágot ad, környezetbarát, és segít az élelmiszerpazarlás mérséklésében. Számos alapanyag fermentálható, mint zöldségek, tejtermékek vagy gabonák, egyszerű és gazdaságos módon. Népszerű példái a savanyú káposzta vagy a kovászos uborka.