2025.06.01. 11:00
Sok panasz érkezett a strandbüfék állapotára
A strandbüféket, street foodokat minden nyáron ellenőrzi a hatóság, idén is lehet számítani a célzott vizsgálatokra.

Illusztráció.
Fotó: Löffler Péter
Tavaly a tapasztalatok nem voltak túl kedvezőek: az ellenőrök a vizsgált egységek 11,5 százalékánál tapasztalták azt, hogy a takarítás nem volt megfelelő, illetve a fertőtlenítő kézmosáshoz szükséges kellékek is sok helyen hiányoztak.
A vendéglátóhelyek 10,2 százalékában a készételek tárolása se volt az előírások szerint megoldott, a hűtve tárolást több esetben nem tartották be, továbbá a készételek és az alapanyagok elkülönítését se valósították meg. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tapasztalatai szerint jellemző volt az is, hogy a kisebb egységek nem rendelkeztek zöldségelőkészítővel, miközben tisztítatlan zöldségeket is felhasználtak.