ösztöndíj

2018.04.26. 12:30

A fiatalok helyben tartása az egyik fő cél

Ösztöndíjat kaphatnának az egészségügyi és szociális ágazati képzésekben részt vevő szakgimnáziumi vagy szakközépiskolai tanulók: havonta 3-10 ezer forintot, tanulmányi eredménytől függően – a tervezetről a héten dönt a komlói képviselő-testület.

Wald Kata

Mint ismeretes, nemrég indult el a komlói járásban az a 21 települést érintő félmilliárd forint összköltségvetésű projekt, amelynek fő célkitűzései az egészségtudatosság erősítése, a 30 év alatti fiatalok helyben maradásának ösztönzése és a hátrányos helyzetű, a foglalkoztatásból kiszorult emberek visszavezetése a hagyományos munkaerőpiacra. Ez a pályázat teremtett lehetőséget a középiskolai oktatásban tanulók részére települési ösztöndíjrendszer bevezetésére, erősítve a fiatalok helyben maradását, valamint a vidék megtartó képességét. A járásban másutt is tervezik ösztöndíjrendszer bevezetését – a kisebb települések esetén tanulmányi ösztöndíjon túl kiemelkedő sporteredményhez, kulturális tevékenységhez, közösségépítéshez kapcsolódó támogatás bevezetésére nyílik lehetőség.

Komlón az előzetes felmérések azt mutatták, hogy az egészségügyi és szociális szférában indokolt az ösztöndíjrendszer bevezetése – pénzügyi fedezetét a pályázati költségvetésben e célra tervezett mintegy 5, 8 millió forint biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!