Palkonya

2018.04.25. 10:30

A váratlan esetekre is készültek az önkéntesek

A helyi önkormányzat szombaton 24 önkéntes-, illetve állami szervezet 174 tagjának részvételével Polgári Védelmi Gyakorlatot tartott a települést veszélyeztető kockázatok hatékony kezelése érdekében.

Zs. K.

A rendezvény a település önvédelmi képességének erősítése mellett lehetőséget nyújtott a társszervek, illetve a közműszolgáltatók együttműködésének gyakorlására is. A Villányi-Pogányi-vízfolyás okozta veszélyek helyi kezelését begyakorolva két helyszínen látták el a feladatot az önkéntesek.

A gyakorlat szerint a patakba hajtott egy traktor, melynek utánfutóján egy személy utazott, aki a gép alá szorult. A férfit búvárok mentették ki kötélpálya segítségével, majd a mentők kórházba szállították.

Egy másik helyszínen két ember súlyosan megsérült a balesetben. Egyikőjüket a tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadították ki a roncsok közül, a másik az ütközés közben kiesett a járműből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!