Duna Regatta

2018.05.08. 07:00

Adták a hangulatot a regattán

A PTE sárkányhajója éppen csak lemaradt a dobogóról.

Zsigmond József

Az idén hatodik alkalommal rendezték meg szombaton a Duna Regatta versenyt a fővárosban, ahol az egyetemi sárkányhajós és evezős csapatok mérték össze erejüket a Duna hullámain. Az ingyenes fesztiválra tizennyolc hazai és négy visegrádi országokból (Lengyelország, Csehország és Szlovákia) érkeztek egyetemisták. Az evezősök a Vigadótól kétezer métert, a sárkányhajósok a Parlamenttől háromezer métert tettek meg, a cél mindkét esetben a Műegyetem rakpartnál volt.

 

A korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is képviseltették magukat a Pécsi Tudományegyetem sárkányhajósai, akik tavaly a dobogó második fokán végeztek. A pécsiek már novembertől készültek a nagy viadalra, akkor válogatták össze a csapatot. Februártól közösen edzettek szárazföldön és vízen, hogy minél jobb eredményt érjenek el és hajójuk szárnyaljon a Dunán. A főpróba jól sikerült, hiszen az orfűi PTE Sárkányhajó Regattán hajójuk az élen végzett, így indultak neki a május ötödikei viadalnak.

A pécsi sárkányhajósok a második futamba kerültek, és fél hajóhosszal maradtak le a dobogóról. Az első helyet a fővárosi Tesnevelési Egyetem csapata szerezte meg, őket a győri Széchenyi István Egyetem követte, a harmadik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata lett.

– Amiben a pécsiek minden évben kimagaslót teljesítenek, az a szurkolói közösségük ereje és biztatása – mondta el lapunknak Gorácz Anikó, az Antall József Tudásközpont arculat- és kommunikációs irodájának vezetője.

Óriási létszámú szurkolói csapattal érkeztek az idei versenyre is a pécsiek.

– Rezesbanda, pom-pom lányok, „mindeki pécsi akar lenni” feliratú pólós fiatal egyetemisták vették körbe a rakpartot. Elmondható, a pécsiek csinálják a legnagyobb hangulatot – így emlékezett vissza a versenyre Gorácz Anikó.

Közösséget épít a Duna és a rakpart

Az esemény szervezője az Antall József Tudásközpont, mely a Regattán keresztül is megvalósítja kiemelt célkitűzéseit, mint a fiatalok tehetséggondozását, az egyetemi összetartozás erősítését és nemzetközi kapcsolatok építését. Mindezek mellett fontosnak tartják a Duna és a rakpart közösségépítő szerepének és sokszínű használatának a hangsúlyozását, ezért is törekszenek arra évről évre, hogy egy csodálatos, ingyenes fesztivált varázsoljanak a Műegyetem rakpartra. Jövőre bízhatunk benne, hogy a pécsiek újra dobogóra állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában