Labdarúgás

2018.01.18. 14:26

Bajnokságot akar nyerni, fel akar jutni a PMFC-vel

Korán keltek a PMFC labdarúgócsapatánál: az átigazolási időszak épp hogy csak elkezdődött, máris van két új játékosa Márton Gábor együttesének. A piros-feketékhez a Szeged 2011-től visszatérő Beke Péter reméli, megnyerik a bajnokságot, s feljutnak a másodosztályba. Majd később az élvonalba is.

K. Mayer András

A két visszatérő, Beke Péter és Gajág Gergő annak idején együtt nevelkedtek a PMFC-nél. Egy ideig másutt futballoztak, ám mostantól mindketten ismét a piros-feketéket erősítik.

Nem kérdés, Beke Péter szerződtetése jó húzás. A támadó ugyanis még csak 23 éves, vagyis a legjobb korban van, s hosszú távon lehet rá számítani, másrészt tehetséges, jó játékosról van szó. Nem véletlen, hogy néhány évvel ezelőtt az NB I.-ben is bevetették a PMFC-nél, aztán az előző szezonban a Kozármislennyel a másodosztályban szerepelt, csakúgy, mint most ősszel a Szeged 2011 futballistájaként. Utóbbi helyen azonban nem jött ki neki a lépés – amit biztosan nem bánt a pécsi szakmai stáb...

– Megmondom őszintén, nem éreztem jól magam az előző klubomnál – mesélte lapunknak Beke. – Nem játszottam annyit, amennyit szerettem volna, s nem tudtam megvalósítani a céljaimat. Volt egy kis honvágyam is, így aztán nagyon örültem neki, hogy visszahívtak a PMFC-hez. Természetesen tetszenek azok a célok, amiket a klubnál felvázoltak, hiszen fel akarnak jutni előbb az NB II.-be, aztán az NB I.-be. Én pedig még szeretnék magasabb osztályban futballozni!

Aki tavaly látta Bekét a Kozármislenyben játszani, tudja, a másodosztályban a jobbak közé tartozott. Vagyis most biztosan nagy segítségére lesz a harmadik vonalban bajnoki címre hajtó PMFC-nek: a gyorsasága és a cselezőkészsége szó szerint aranyat érhet.

– Az első és legfontosabb az lesz, hogy megnyerjük a bajnokságot és feljussunk. Ha nem hinnék abban, hogy erre képesek leszünk a PMFC-vel, nem igazoltam volna ide. Bízom benne, hogy minél több góllal és gólpasszal tudom majd segíteni régi-új csapatomat – mondta Beke Péter, akit, minő véletlen, 18 évesen Márton Gábor hozott fel a felnőttekhez, s ő dobta be a mély vízbe: egy Kecskemét elleni idegenbeli meccsen vetette be először.

A játékos tehát sokat köszönhet Mártonnak, s tavasszal jó teljesítményével meghálálhatja az akkor megkapott bizalmat.

Védő is jött

A PMFC másik új játékosa Gajág Gergő. A 24 éves védő 2014-ig futballozott a pécsi klubnál, majd következett a Kozármisleny és a SZEOL. Utóbbival megjárta az NB II.-t, ám a csapat tavaly kiesett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!