Kisállatos kávézó

2019.03.22. 07:00

Barátságos cicákkal vár minden állatkedvelőt a pécsi kávézó

Négy hete nyitotta meg kapuit Pécs első cicás kávézója, a Purrfect Cat Cafe, ahol három barátságos kandúr, Zeusz, Edison és Leo várja az állatbarátokat.

P.P.

Lajtman Klaudia, a cicás kávézó tulajdonosa, bár logisztikusként végzett, több mint 10 évet dolgozott a kereskedelemben. Két évvel ezelőtt Budapesten kirándult testvérével, amikor meglátta az ottani, cicákkal teli kávézót. Azonnal beleszeretett, s eldöntötte, hogy Pécsre is elhozza az ötletet, és saját kávézót nyit. Rögtön beiratkozott egy barista iskolába, elvégezte a szükséges tanfolyamokat, uniós pályázaton is indult, hogy bevételt szerezhessen álma megvalósításához.

A sikeres pályázat után, tavaly ősszel el is kezdődött a tervezés, s négy héttel ezelőtt nyitotta meg kapuit a pécsi cicás kávézó. A vendéglátóhelyen jelenleg három kandúr várja a vendégeket, Zeusz, Edison és Leo. Zeusz egyéves korához képest elég nagyra nőtt, de ez a a maine coon fajtára abszolút jellemző. Nagyon barátságos, imád játszani és kacérkodni a vendégekkel.

Zeusz

 

Edison

Leo

A brit rövid szőrű, kilenc hónapos Edison igazi érdeklődő természet, főleg ha a hasáról van szó, amit imád. Ha valaki enni kezd, Edison rögtön ott terem. Ugyanakkor nagyon bájos, bújós természet, nagy szemével pedig egyből rabul ejt mindenkit. Leo a legkisebb kandúr, ő négy hónapos. A cicák törzskönyvezettek, rendszeresen állatorvos felügyeli őket, így a vendégeknek is ügyelni kell arra, hogy belépés előtt kezet fertőtlenítsenek. Emellett az alvó, pihenő macskákat nem ajánlott zavarni, nem szabad vakuval fotózni és durvábban bánni velük. Fontos, hogy saját cicát, illetve más állatokat nem lehet bevinni a kávézóba, az ottani kedvencek védelme érdekében.

Klaudia szívesen ad szakmai tanácsokat azoknak, akik szeretnének fajtiszta cicát vásárolni a jövőben. A kis hely lényege pedig az, hogy az emberek ne az interneten éljenek, hanem egymással beszélgessenek a macskuszok és a többiek körében. A jó hangulat garantált és természetesen rengeteg finomsággal is szolgálnak a kávézó tagjai, illetve hamarosan újabb meglepetések is várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!