pte

2018.05.22. 10:17

Csarnokok építésébe kezdett a műszaki kar

Két, összességében 1477 négyzetméteres acélszerkezetű csarnokkal bővül a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának (PTE MIK) oktatási területe.

Zs. K.

A PTE Modern Városok Programon belül megvalósítandó fejlesztési koncepció mentén alakult ki a végleges és ideális struktúra a PTE MIK Boszorkány úti telephelyén. Egyrészt egy komoly volumenű telephely-egyesítés történik, mely egyben teret enged a fiatal Gyógyszerésztudományi Kar fejlődési ambícióinak a Rókus utcában, másrészt lehetővé teszi, hogy a jelenleg kettéosztott (Rókus utca – Boszorkány út) MIK szervezeti rendszere racionálisan egybeolvadjon.

Medvegy Gabriella, a PTE MIK dékánja elmondta, az utóbbi években a karon jelentősen megugrott a nemzetközi hallgatói létszám. Ehhez a pozitív tendenciához, a műszaki tudományokkal szembeni elvárásokhoz, valamint a nemzetközi trendekhez igazodva építész és gépész műhelyek épülnek. Az épület egyben építészeti kísérlet is: úgynevezett ismételhető primer szerkezettel, szerelt acél szelvényekből készül, fekete páncélzattal, az oktatást támogató nagy transzparens felületekkel, átlátható, nem szeparálódó, multifunkcionális terekkel.

A munkaterületet már átadták a kivitelező cégnek, várhatóan jövő év februárjában, nettó 684,78 millió forintból valósul meg a beruházás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!