politika

2018.05.20. 18:53

Ennyit erről: Mellár Tamás már nem független, belép a Párbeszéd frakciójába

Mellár Tamás vasárnap a közösségi oldalán osztotta meg olvasóival a hírt, hogy úgy döntött, beül a Párbeszéd elnevezésű párt parlamenti frakciójába. Ez azt jelenti, hogy alig néhány hétig volt független országgyűlési képviselő. Mostani döntése azt jelenti, hogy nem szűnik meg az érintett párt országgyűlési frakciója.

bama.hu

Mellár Tamás az áprilisi országgyűlési választásokon független jelöltként szerzett képviselői mandátumot (igaz, több baloldali párt és szervezet támogatását maga mögött tudva). A politikus mindig is fennen hangoztatta független mivoltát, így némiképp váratlannak mondható az a döntése, hogy megmaradása érdekében belép a Párbeszéd parlamenti frakciójába.

A közösségi oldalán olvasható írásában így vall erről:

„Teszem ezt azért, mert nem nézhetem tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon. Egyesek felelőtlen döntése miatt olyan helyzet alakult ki, amelyben nem maradhatok passzív, hanem tevőlegesen segítenem kell az ellenzéki pártok együttműködését” – fogalmazott.

Ugyanakkor úgy véli, hogy továbbra is független marad, mert

- egy olyan szerződést kötött a frakció vezetésével, amelynek értelmében nem vonatkozik rá a frakciófegyelem, tehát továbbra is a saját meggyőződése és lelkiismerete szerint szavazhat,

- a hozzászólásaiban és a bizottsági munkában ugyancsak szabad kezet kap, a saját megítélése szerint járhat el,

- nem lesz semmilyen pártnak sem a tagja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!