egészségnapok

2018.03.23. 10:40

Ételbemutató is lesz Harkányban

Első alkalommal szervezi meg a hétvégén a Harkányi Turisztikai Egyesület az Ormánsági Egészségnapokat.

Zs. K.

A program célja, hogy felhívja a térségben élők figyelmét a harkányi kórházban – társadalombiztosítási alapon – is igénybe vehető járóbeteg szakrendelésekre. Egy-egy vizsgálatért ugyanis az Ormánságban élőknek nem kell feltétlenül Pécsre utazniuk.

Pénteken a kórházban dietetikai előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők, majd a Szebb Jövő Alapítvány által szervezett Menő Menza projekt keretében ételbemutatót rendeznek az általános iskolában. A programon a Konyhafőnök című televíziós műsor versenyzője, Sass Dani gasztroblogger is részt vesz, segítségével különböző diétás-allergénmentes ételeket kóstolhatnak a gyerekek és a szülők.

Szombaton a már hagyományos terehegyi tavaszköszöntő program keretében helyi termelők mutatkoznak be a vásáron, a látogatók pedig a faluházban ingyenes szűrővizsgálatokon is részt vehetnek, tájékozódhatnak a korosztályukat érintő szűrővizsgálatok fontosságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában