Komló

2018.03.13. 10:30

A fiatalok helyben maradását is ösztönzik

Egészségtudatosság, a helyi közösségek erősítése, a lakosság helyben maradásának ösztönzése, valamint a munkanélküliek és a közfoglalkoztatottak visszairányítása a hagyományos munkaerőpiacra – ezek a legfontosabb hívószavai a napokban elindult, félmilliárd forintos támogatásból megvalósuló európai uniós projektnek.

Wald Kata

A komlói járás települései a közelmúlt fejlesztései és a javuló foglalkoztatási mutatók ellenére továbbra is számos komoly problémával küzdenek. Ezek gyökere általában a kevés helyi munkalehetőség, a képzetlenség és az elvándorlás. Utóbbi Komló városát lassuló mértékben, a környező kisebb falvakat súlyosabban érinti. A komlói önkormányzat ezen a helyzeten kívánt javítani, amikor Egyházaskozár, Hosszúhetény, Magyarszék és Szászvár vezetésével összefogva pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program forrásaira. A program 21 települést érint.

A „Humán szolgáltatások fejlesztése a Komlói járásban” címet viselő, félmilliárd forint összköltségvetésű, 2021 februárjáig tartó projekt a napokban indult el. A támogatási arány 100%-os, a teljes költséget az Európai Unió állja.

– Rendezvények, továbbképzések, ismertterjesztő előadások és különféle tanfolyamok sorát tervezzük a következő években a partner önkormányzatokkal közösen megvalósítani – beszélt a célokról Polics József, Komló polgármestere. – Három fontos célkitűzésünk van: az egészségtudatosság erősítése, a 30 év alatti fiatalok helyben maradásának ösztönzése és a hátrányos helyzetű, a foglalkoztatásból részben vagy egészében kiszorult emberek visszavezetése a hagyományos munkaerőpiacra. A következő három évben több ezer emberhez fogjuk eljuttatni a programjainkat, bízva abban, hogy érdemi javulást érhetünk el a segítségükkel – részletezte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!