kezdeményezés

2018.07.17. 10:39

Folytatódik a példaértékű baranyai program

Immár negyedik alakalommal hirdetik meg az országosan is egyedülálló, „Új Patrónus” elnevezésű pályaválasztást segítő, közösségfejlesztő munkaerőpiaci programot a megyében.

Zsigmond József

Több mint tíz éve az iskolákban rosszabbul teljesítő, a kimaradással veszélyeztetett fiatalok nehéz helyzete hívta életre azt a mentortanárok foglalkoztatását támogató kezdeményezést, melynek pozitív eredményeit látva a Baranya Megyei Kormányhivatal 2013-ben a folytatásról döntött. A kormányhivatal a mentorok bérköltségének 90 százalékát finanszírozta, valamint átvállalta a munkába járásuk költségeit. A program 92 millió forintból valósult meg, ezt a Baranya Megyei Kormányhivatal biztosította.

A 2017/2018. tanévben 76 fő nyolcadik osztályos tanuló vett részt a programban, és 75-en be is fejezték általános iskolai tanulmányaikat, s közülük 74-en továbbtanulásra is vállalkoztak. A középiskolákban hasonlóan jó eredmények születtek: a programba bekerült

11. osztályos tanulók közül csupán egy nem fejezte be tanulmányait.

A minisztériumi jóváhagyást követően idén szeptember elsejétől „Új Patrónus IV.” néven ismét elindulhat az új program. Mint azt dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott elmondta, ezúttal kiemelt jelentőséggel bír a pályaorientációs szolgáltatási elemek bővítése, valamint a tanulók hiányszakmák felé orientálása. Zs. J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában