Görcsöny

2018.02.25. 19:15

Gazdasági okok miatt zárják be a boltot

Olvasónk jelezte, hogy bezárt a Mecsek Füszért által üzemeltetett Coop bolt Görcsönyben, a Dózsa György utcában most hétvégén.

Zs. J.

A településen két Coop is üzemel, a mostani bezárás a kisebbiket érinti. Az olvasónk azt is közölte, hogy úgy tudja több boltra is lakat kerül.

Megkerestük a Mecsek Füszért munkatársát, Szakál Lászlót, aki elmondta, hogy Baranyában ezt az egyetlenegy boltot zárják be gazdasági okok miatt. Mint elmondta, az egyszemélyes kis bolt nem tartotta el a dolgozót a fokozatos minimálbér-emelés miatt.

Korábban több média is megemlítette, hogy a Coopnál a minimálbér-emelés miatt egyes üzletek a hét elején zárva tartanak. Szakál László elmondta, hogy ez nem gazdasági kérdés, hanem jogszabályi előírás. Ha egy egyszemélyes kisboltban szombaton is dolgoznak, akkor ki kell adni a pihenőnapot. Ez így volt korábban is, nem változott ebben semmi. A Mecsek Füszért több mint kétszáz boltot üzemeltet.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!