Postabontás

2018.07.11. 09:30

Gyöngyszemre bukkant olvasónk a Király utcában

Múlt vasárnap este a Király utcában sétálva, különleges kilincset pillantottunk meg feleségemmel.

bama.hu

Éjszakai tömeg a Király utcában

Az iparművészi gonddal megformált ajtófogantyú cégérként utalt arra, hogy mi található odabent, az ajtó túloldalán.

Szerencsénkre – a fényfesztiváli turistaáradat okán későre tervezett zárórának és az ott háziasszonykodó két ifjú hölgy finom és diszkrét invitálásának köszönhetően – az utcai bámészkodókból érdeklődő látogatók lehettünk.

A sétálóutca nemrég megnyílt üzlete (inkább mondanám: bemutatóterme vagy kiállítása) a megyeszékhely belvárosának új gyöngyszeme. Egy hagyományos, régi pécsi iparág mai termékeit kínálja úgy, hogy az oda betérő pécsi tüke vagy hazai és külhoni turista nem pultok, polcok, dobozrengeteg közt találja magát, hanem olyan tárlaton, ahol rámenős eladók helyett idegen nyelveket beszélő munkatársak köszöntenek, tájékoztatnak röviden, egyáltalán nem tolakodóan, nem az eladás reményében, hanem kedvesen, finoman.

A látogatót körülvevő környezet nem harsány, hanem egyszerű, ugyanakkor elegáns, ízléses. Dicséret, elismerés a kitalálónak és a kivitelezőnek! – Milyen jó lenne gyakrabban rábukkanni ilyen ragyogó gyöngyszemekre Pécsett!

V. J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!