pécs

2018.04.05. 12:28

Hétfőtől elindul az Árpád-híd felújítása

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában több mint nettó 1,11 milliárd forintos hazai forrásból teljes körűen megújul a pécsi Árpád-híd. A munkálatok előreláthatóan fél évet vesznek majd igénybe, így április 9-től egészen októberig irányonként 1-1 sávon haladhat majd a forgalom.

Az 58-as számú főúton lévő pécsi vasút feletti Árpád-híd teljes felújítása 2018. április 9-én, hétfőn kezdődik. A munkálatok ideje alatt irányonként 1-1 sávon haladhat majd a forgalom. A beruházás váltakozóan a híd alatti utak forgalmi rendjét is érinti majd. A munkálatok előreláthatóan 6 hónapot vesznek igénybe, így a híd rekonstrukciója várhatóan októberre fejeződhet be.

A hazai, több mint nettó 1,11 milliárd forintos forrásból megvalósuló beruházásban a felüljáró teljes körű rekonstrukciójára kerül sor. Többek között a burkolat, a szigetelés, a szegélyek és a vízelvezető rendszer is megújul, továbbá amennyiben szükséges, úgy a szerkezeti elemek javítását is elvégzi a kivitelező.

A felújítási munkák idején a csúcsidőszakokban torlódásokra számíthatnak a közlekedők. Ezért az autósoknak érdemes még utazás előtt tájékozódniuk a szakasz aktuális forgalmi helyzetéről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! A korlátozások és a felújítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt. – Fotó: Google Maps

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!