fejlesztés

2018.03.22. 20:00

Hoppál: kétszeresére növelik a térfigyelő kamerák számát Pécsen

Hoppál Péter országgyűlési képviselő és Páva Zsolt polgármester csütörtökön jelentette be, hogy a kormány 136 millió forintos támogatásának köszönhetően duplájára növelik a térfigyelő kamerák számát Pécsen.

HLB

szerelik a térfigyelőkamerákat a belvárosban

Amint azt Hoppál Péter elmondta, 2010 óta az elsőként telepített, 32 kamerából álló rendszert a duplájára növelték, így jelenleg 64 eszköz szolgálja a pécsiek biztonságát. A város bűnmegelőzési és közbiztonsági tanács azonban azt javasolta, hogy a szubjektív biztonságérzet növelése és a bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében érdemes a kamerarendszer a kétszeresére bővíteni.

– Ezen a héten megjelent kormányhatározat értelmében a kormány központi költségvetési forrásbó136 millió forinttal támogatja a pécsi térfigyelő kamerarendszer újabb hetven kamerával történő fejlesztését – közölte, hozzátéve, hogy ennek a felét, azaz 35 eszközt a város bűnügyileg legrosszabb statisztikájával rendelkező területeire, a keleti városrészbe telepítik majd. Az eszközöket várhatóan a jövő év első felében szerelik fel.

Páva Zsolt polgármester hozzátette, hogy egyértelmű az összefüggés, hogy ahol van kamera, ott jelentősen csökken a bűncselekmények száma. A városvezető bízik abban, hogy az újonnan telepítendő kamerák igazolják majd az eddigi tapasztalatokat, s valóban mérséklődni fog a bűnesetek száma azokon a helyeken, ahová új eszközöket telepítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!