Szigetvár

2018.02.18. 17:30

Hosszútávon terveznek helyi sajátosságokra épülő munkákat

Udvarokat újítanak fel, közterületeket tesznek rendbe, de kerítést is építenek többek közt idén a közfoglalkoztatottak a városban.

Jeki Gabriella

Közmunkások az út rendbetételét csinálják és kertet művelnek Eleken

Legutóbbi ülésén jóváhagyta az önkormányzat a 2018. évi hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási program munkatervét. A munkálatok március elsején indulnak és egészen 2019. február 28-ig tartanak. Az önkormányzat 74 dolgozó foglalkoztatását tervezi, melyhez a Kisváros Nonprofit Kft. is csatlakozik további 40 munkással. Hozzájuk tartozik minden olyan fejlesztési elképzelés és javaslat, amely közterületet, közutat, illetve csapadékvíz-elvezető árkot érint. A munkatervet a képviselő-testület részéről megfogalmazott javaslatok alapján állították össze.

– A mezőgazdasági programelemben negyvenketten, a helyi sajátosságokra építő munkaterv megvalósításában harminchatan, míg a mezőgazdasági földutak rendbetételében tizennégyen vesznek részt – tájékoztatott dr. Vass Péter polgármester. – Ehhez kapcsolódik a Kisváros Nonprofit Kft. belvízelvezetési programja tizenöt fővel, a közúthálózat karbantartása harminc dolgozóval és az illegális hulladéklerakó helyek felszámolása tizenegy közfoglalkoztatott részvételével.

Továbbra is szigorúak a munkáltatás feltételei, nem tűrik sem az igazolatlan hiányzást, sem az alkoholfogyasztást.

Már összegyűjtötték a teendőket

Tervezik egy fedett géptároló építését a Dózsa György utcában, valamint egy teljes épületfelújítást a Szecsődi Máté utcában. Teljesen megtisztítják a volt Keresztpark területét, amely a későbbiekben fogadóépületnek, játszótérnek, kültéri fitnesszeszközöknek és parkolónak adna helyet. A munkaterv része a Radován tér keleti oldalán található parkoló zúzottkővel történő szórása, a vár és várpark gondozása, illetve a helyi, kulturális örökség megóvása. Folytatódik a Vigadó Kulturális Központ épületének állagmegóvása, a zsibóti temető és az ott található játszótér kerítésének és bejárati kapujának felújítása. A közfoglalkoztatottak feladata lesz a Szent István lakótelep és a környező utcák közterületeinek karbantartása, tisztítása csakúgy, mint a zöldterületek fűnyírása és a téli fagymentesítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!